Πάμε Θέατρο – «Ο Εμίλ και οι Ντετέκτιβ»

emil0

Αγαπητά Μέλη του Συλλόγου μας,

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσουμε μαζί την θεατρική παράσταση

Ο ΕΜΙΛ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ του Έριχ Καίστνερ

στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 11,30. 

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο αγαπημένα παιδικά βιβλία που τιμήθηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο Λογοτεχνίας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες
Κόστος εισιτηρίου: 10€

Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε αυτή την δράση του Συλλόγου μας, παρακαλούμε όπως αποστείλετε συμπληρωμένη τη αίτηση συμμετοχής μαζί με το αντίτιμο του εισιτηρίου στη γραμματεία του Σχολείου, με την ένδειξη Σύλλογος Γονέων, Υπόψιν κας Μ.Καλοθανάση, Θεατρική παράσταση «Ο ΕΜΙΛ & ΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ» έως την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προς διευκόλυνση σας, θα αποστείλουμε τα εισιτήρια μέσω του παιδιού σας έως την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Φιλικά
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

Η Υπόθεση:

Ο Εμίλ Τύσεν, είναι ένα αγόρι στο οποίο ανατίθεται μία αποστολή: να ταξιδέψει με το τραίνο μέχρι το Βερολίνο, όπου ζει η γιαγιά του και να της δώσει ένα χρηματικό ποσό που του εμπιστεύτηκε η μητέρα του. Τα χρήματα για τον Εμίλ είναι μεγάλη υπόθεση, αφού η μητέρα του τον αναθρέφει μόνη της, με δυσκολία. Όπως είναι λογικό ο Εμίλ αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια με τόσα χρήματα μέσα στην τσέπη του.

Στη διαδρομή με το τραίνο βρίσκεται στο ίδιο βαγόνι με τον κύριο Σανταχιόνι, έναν ευγενικό κύριο που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Εμίλ, μόλις διαπιστώνει ότι κουβαλάει πάνω του χρήματα. Όταν το τραίνο μπαίνει σε ένα μακρύ τούνελ, ο Εμίλ δεν καταφέρνει να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά. Επικρατεί αναστάτωση και όταν το τραίνο βγαίνει τελικά από το τούνελ ο Εμίλ διαπιστώνει ότι ο κ. Σανταχιόνι έχει γίνει καπνός. Και μαζί του, όλα του τα χρήματα!

Κατεβαίνει στο σταθμό και ακολουθεί κατά πόδας τον κλέφτη. Γνωρίζει μια ομάδα παιδιών στο Βερολίνο και αποφασίζουν να παρακολουθήσουν τον κλέφτη, να τον πιάσουν και αφού αποδείξουν την ενοχή του να τον καταδώσουν στις Αρχές.

Μια γοητευτική ιστορία καταδίωξης, ένα αστυνομικό έργο για παιδιά, όπου οι καλές δυνάμεις του κόσμου (που αντιπροσωπεύονται από τα παιδιά) στρέφονται κατά των κακών (δηλαδή των ενηλίκων). Πρόκειται για μία παράσταση που αναδεικνύει και παρουσιάζει την ομαδικότητα, το θάρρος και την εφευρετικότητα των παιδιών απέναντι στην «δυσκαμψία» των μεγάλων.